Geld lenen

Geld lenen doet bijna iedere Nederlander wel een keer in zijn leven. Of het u gaat om een hypotheek of een vorm van leningen bij de bank. Een lening is een gebruikelijke methode om te voorzien in een tijdelijk geld tekort. Maar geld lenen doe je niet zomaar. Denk na over welke lening het beste bij u past. Er zijn verschillende leningen mogelijk. De ene lening ligt u alleen meer dan de andere.

Vormen

De verschillende vormen van geld lenen zijn in te delen in een paar categorieën. We noemen hier de belangrijkste:

U staat op het punt een auto, keuken of caravan te kopen, maar zoekt nog een lening? Dan is de persoonlijke lening een optie. Bij deze vorm van lenen weet u precies het te lenen bedrag, de maandelijkse lasten en wanneer u klaar bent met aflossen. Een persoonlijke lening is dus een voorfinanciering met een overzichtelijk manier van terugbetalen, zodat u direct kan genieten van bijvoorbeeld uw nieuwe auto of keuken zonder vooraf veel te sparen.

Hoe werkt het?

Zoals gezegd is de persoonlijke lening een makkelijke manier om geld te lenen. De uitgave ligt vast en het te lenen bedrag zodoende ook. Indien overeenstemming is bereikt over de looptijd en de rente ontvangt u het bedrag op uw rekening. Dankzij de zware concurrentie is het een manier om relatief goedkoop geld te lenen.

Voordelen

Er zijn een aantal voordelen te noemen indien u kiest voor deze lening, namelijk:

 • Vorm van voor financiering
 • Vaste bedragen (vaak maandelijks) voor terugbetaling
 • Vaak lage rente dankzij zware concurrentie
 • Vaste looptijd. Let op: deze vorm van lenen is duurder dan een hypotheek en tussentijds aflossen is in de regel niet (boetevrij) mogelijk.

Overlijdensrisicodekking

Vaak geeft de financier een overlijdensrisicodekking af. Dit houdt in dat – indien iemand komt te overlijden voordat de lening is afgelost – de restant schuld wordt kwijtgescholden.

Persoonlijke lening afsluiten

Interesse in een persoonlijke lening? Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij helpen u graag!

Offerte aanvragen

U heeft even wat extra geld nodig om bijvoorbeeld een reis te maken, die televisie te kopen of de wasmachine te vervangen? Dan kan een doorlopend krediet een oplossing zijn. Bij kortlopende kredieten ligt de rente vaak nét iets hoger dan bij een persoonlijke lening. Een doorlopend krediet is prettig voor mensen die altijd over extra geld willen beschikken tegen een lage rente!

Hoe werkt het?

Bij een doorlopend krediet krijgt u de gelegenheid om af en toe eens rood te staan. Bij deze leenvorm draait het vooral om het gemak dat – indien nodig – extra geld achter de hand is. Over het algemeen is het mogelijk doorlopende kredieten tussen de 2.500,- en 75.000,- euro af te sluiten. Flexibiliteit Voor de duidelijkheid: u leent niet een bepaald bedrag, koopt ook niet op afbetaling. Nee, bij een persoonlijk krediet heeft u doorlopend de flexibiliteit om bij de bank te lenen, indien u het geld zelf even niet op de rekening heeft staan.

Voordelen

Er zijn een aantal voordelen te noemen voor het aangaan van een doorlopend krediet, namelijk:

 • Tussentijdse aflossing mogelijk
 • Boetevrij aflossen
 • Vaak lage rente dankzij zware concurrentie
 • Doorlopend krediet afsluiten

Interesse in een doorlopend krediet?

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij helpen u graag!

Offerte aanvragen

Geld nodig en u beschikt over een eigen woning? Dan is een WOZ krediet wellicht een optie. Met WOZ kredieten kan u de overwaarde van uw woning snel en gemakkelijk verzilveren! Met deze kredietvorm kunt u doorlopend geld lenen door gebruik te maken van de waardestijging van uw woning.

Hoe werkt het?

WOZ kredieten zijn doorlopend kredieten op basis van een hypotheekverklaring. Ondanks dat veel mensen het verwarren met een 2e hypotheek, is deze manier van geld lenen een vorm van doorlopend krediet! Zo is de rente laag, helemaal als u het geleende bedrag aanwendt voor het verbeteren van de woning. Dan is de rente zelfs fiscaal aftrekbaar.

Voordelen

WOZ krediet WOZ kredieten is een financieringsvormen die meerdere voordelen heeft, namelijk:

 • Overwaarde op huis verzilveren
 • Gunstige rente tarieven
 • Flexibele opname mogelijk
 • Rente fiscaal aftrekbaar, mits het geld gebruikt is voor verbeteringen aan de woning

Kanttekening

Let op: bij een teruglopende huizenmarkt daalt ook de overwaarde, dit kan tot problemen leiden met een WOZ krediet! Hoeveel kan ik lenen? Het te lenen bedrag varieert in de regel tussen de 10.000 euro tot een maximaal bedrag van 75.000 euro. Een BKR toetsing hoort in de regel bij deze vorm van geld lenen. Het huis dient als onderpand van een WOZ krediet.

WOZ krediet afsluiten?

Interesse in een WOZ krediet? Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij helpen u graag!

Offerte aanvragen

U wilt een auto kopen en bent op zoek naar een goedkope lening? Dan biedt een autofinanciering – ook wel autolening genoemd – uitkomst. Autofinancieringen zijn vormen van een doorlopend krediet alleen dan anders verpakt!

Hoe werkt het?

U sluit een autofinanciering af voor de gehele koopsom of een deel van de koopsom indien u over eigen geld beschikt. Deze autolening betaalt u vervolgens in termijnen af. Het grote voordeel is dat het geleende bedrag direct beschikbaar is, terwijl u achteraf terug betaald en wel over de auto kan beschikken.

Voordelen autolening

Er zijn een paar voordelen te noemen voor deze vorm van geld lenen, namelijk:

 • Het geleende bedrag is direct opneembaar
 • Vaste lasten gedurende de looptijd
 • Rentetarief ligt in lijn met de rente van een doorlopend krediet
 • Lage rente vanwege stevige concurrentie

Hoogte lening

Er worden wel voorwaarden gesteld aan het te lenen bedrag. Op de vraag: hoeveel kan ik lenen? Is het antwoord: dit is afhankelijk van het inkomen en de prijs van de auto! Het is daarom makkelijker om het andersom te benaderen en de vraag te stellen: wat kan ik per maand betalen. Zoek vervolgens een auto uit in de prijscategorie die voor u bereikbaar is! Onze adviseur kan dit samen met u doornemen en een vrijblijvend advies uit brengen.

Autofinanciering afsluiten

Interesse in een autofinanciering? Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij helpen u graag!

Offerte aanvragen

Hoeveel geld mag ik lenen?

De meest gestelde vraag is: hoeveel geld mag ik lenen? Wat je mag lenen is voor iedere vorm van lening verschillend. Toch ligt het te lenen bedrag in de regel tussen de 2.500,- euro en de 75.000,- euro afhankelijk van het onderpand, inkomen en hoogte van het benodigde bedrag.

Hoeveel geld kan ik lenen?

Draai het eens om en stel jezelf de vraag: hoeveel geld kan ik lenen? De insteek van deze vraag is heel anders! Geld lenen is soms verleidelijk. Leen echter alleen een geldbedrag dat ook maandelijks te verhapstukken is. Vraag onze adviseur om raad. Nog steeds lenen mensen teveel, waardoor ze later in de problemen raken. En dat wil natuurlijk niemand. Verantwoord lenen is een kunst, wij kunnen u daarbij helpen!

Lening afsluiten

Interesse in een lening? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag!