Financiering Duitsland

De laatste jaren zijn er veel Nederlanders verhuisd naar Duitsland. Vanwege de belastingwetgeving, die hypotheekrenteaftrek ook voor een huis in het buitenland toestaat en ook zeker vanwege het grote prijsverschil tussen Nederland en Duitsland. Nederlandse koopwoningen zijn namelijk duur en de ruimte om hier nieuw te bouwen is beperkt. En dat terwijl er op een steenworp afstand betaalbare huizen en bouwkavels liggen! De adviseurs van Bos Financieel Advies hebben zich gespecialiseerd op het gebied van hypotheekadvisering voor de aankoop van een woning in Duitsland. In veel gevallen is het mogelijk om in Nederland een hypotheek af te sluiten voor de aankoop van uw woning in Duitsland. Daarnaast hebben wij ook contacten met Duitse banken om indien van toepassing daar uw hypotheek onder te brengen.

De voorwaarden en rentepercentages voor “Duitsland” hypotheken zijn echte maatwerk hypotheken, welke dus per individuele aanvraag vergeleken dienen te worden. Alvorens tot aankoop wordt overgegaan raden wij u aan een oriënterend gesprek te voeren met een van onze adviseurs om zodoende uw financiële mogelijkheden te kunnen bepalen.

Bij de aankoop van een woning in Duitsland gelden andere voorwaarden dan wanneer u een woning in Nederland koopt. De term “ontbindende voorwaarden” wordt in Duitsland niet gebruikt. Wanneer u dus het koopcontract tekent, zult u de woning ook moeten afnemen. Zorg er voor dat u van te voren zekerheid heeft over het verkrijgen van de benodigde financiering.

Emigratie naar Duitsland? Klik hier voor meer informatie!